Mosabackan lavalla

Jouko Salo

Hulivili-Viivi kun illalla lähti Mosabackan lavalle tanssimaan. Ema vartto "Hullissa",Sörkän tullissa, siitä ne lähtivät astelemaan. Mosabackan lavalle kun saavuttiin niin siellä sitä jenkkaa jo soitettiin.

Kun viulu-Vallu vingutti viulun kieliä Ema sano Viiville:lähreksä vai? reilulla tavalla näin Mosabackan lavalla kun toiset ne puskissa muiskuja sai. Ema piti Viiviä lähellä niin, et`Viivin nokka oli poskes kiin`

Siinä oli Mosabackan jenkan tahti kun ema sitä Viiviä pyöritti. Viivi se nauroi hyppäs`ja lauloi kun Ema sitä lähellä kyykytti. hame oli lyhyt ja leveä ja Viivi oli lennossa keveä,

Siellä oli Riikoja-nättiä piikoja, Viivi oli komeampi jentoista. Ennen kun kello oli kaksitoista yöllä koko sakki oli hurjassa pletkassa. Emakin se oli aika tuuteris`, Ja Viivin posket oli puuteris`.

Aamulla varhain kun aurinko nousi. toisen ne kotionsa kompuroi, Ema vielä ryyppäs` ja Viivikin maistoi ja Vallun viulu se rämäkästi soi, Kun Vallu pisti viulunsa laatikon kiin` niin Viivi kävi Vallua kaulaan kiin` mut Ema sanoi: mitä tää on meininki, tulkaa jo helkkaris` kaupunkiin.

Laita Jouko Salo soimaan ja ratko päättelykykyä kehittäviä tehtäviä. Ratkaise tehtävä ja näe miten pärjäsit muihin verrattuna. Toimii suoraan nettiselaimessasi!

Löydätkö sen yhden ja ainoan oikean ratkaisun?


Laulun sanoitukset on lisännyt käyttäjä anonymous.
Huomasitko sanoissa virheen? Lähetä korjaus. Jos kyseessä on lakiasia, tee lakiin perustuva poistopyyntö.