Ajan henki

Juice Leskinen

On jälleen ilta lauantain, mua kutsuu nojatuoli Voileipää, keskikaljaa vain nyt mössää paksusuoli Mä koneen auki hipaisen ja kytken pääni nollaan Mä tuskin vessaan kipaisen ennen kuin yössä ollaan

Mä vahtaan joka näytöksen ja kaikki kuulutukset Mä opin tämän käytöksen, kun suljin koulun ukset Mä olen vapaa huolistain! Mä nautin Dolce Vitaa! Kun telkka elää puolestain, en itse mistään piittaa

Kun kumpaiseenkin kanavaan mä sekoon, tiedän senkin: Se Herran pyhää sana vaan on neukun taikka jenkin Jos uutiset vois nauhoittaa ja kattoo uusintoina, se sielunkin vois rauhoittaa niin kuin se muukin roina

TV-nytt... Turun tuomiokirkosta pakeni viime yönä kaksi vaarallista vankia. Jo kaksituhatta vuotta elinkautistaan kärsineet Jumala ja Johannes Rakastaja olivat vankeuden aikana laihduttaneet itseään niin, että pako sakastin oveen sahatusta aukosta onnistui. Sakastista löytyi hyllyllinen pahoin runneltua teologista kirjallisuutta ja laatikollinen syömättä jätetyitä näkyleipiä. Vankien jäljitystä haittaa se, ettei kummastakaan ole olemassa autenttista, virallista valokuvaa. Turun hiippakunnan tiedotuspäällikkö ilmoittaa, että tärkeimpiin risteyksiin, lähtösatamiin ja lentoasemille on asetettu piispa- ja rovastipartioita. Etsinnöissä avustaa myös suuri joukko vapaaehtoisia maallikkosaarnaajia. Molempia vankeja pidetään erittäin vaarallisina.

Krhm ... anteeksi ...

Äskettäin edesmennyt maapallo on päätetty haudata valtioiden kustannuksella. Täten halutaan osoittaa vainajalle kunnioitusta niistä monista palveluksista joita se on valtioille tarjonnut. Käytännön järjestelyt on uskottu Kurt Waldheimin luotettavan hautaustoimiston huoleksi. Kyseisellä toimistolla on runsaasti kokemusta vastaavanlaisista, joskin huomattavasti pienemmistä tilaisuuksista.

Valtio on huolestunut byrokratian voimakkaasta kasvusta. Tilannetta pohtimaan on asetettu komitea.

Kirjailija Uolevi Hius on kieltäytynyt ottamasta vastaan hänelle myönnettyä Pro Patria -mitalia. Perustelussaan... anteeksi ...perusteluissaan kirjailija Hius mainitsee mm. että hänen puolestaan lautakunta voi työntää mitalit perseeseensä. Suomen Mitalienvastustamisyhdistys Ry on tästä hyvästä päättänyt myöntää kirjailija Hiukselle Mitalienvastustamisyhdistyksen kunniamitalin.

Eduskunnan lähetystö on tänään palannut Kauko-Itään suuntautuneelta matkaltaan. Lentoasemalla seurueen johtaja Hemmo Paskiainen ei vielä suostunut kertomaan miksi.

Ei mikään meitä liikuta, ei heikoltakaan jäältä Ei köyden päässä kiikuta, kun pois me ollaan päältä Kun Pasilassa hakataan, niin meininki on raju Kun Reetu laulaa Takataan, niin meiltä menee taju

Jos vahingossa telkkariin pääs Hassinen tai Pelle Mä riehun: "Menkööt helkkariin! Ne haisee huomiselle!" Vaan viimein esteet raivataan, ja Arvonta voi alkaa Me sitä kovin kaivataan, kuin pallo kaipaa jalkaa

Hyvää iltaa! Viime kierroksella täysosuma sattui Jyväskylään. Siunaamme voittajaa. Rauha hänen sielulleen! Muut voitot jakautuivat tasaisesti ympäri maan. Voittajia pyydetään kohtelemaan ymmärtämyksellä.

Ja Arvonta kierroksella 32 alkaa. Arvomme ensin kahdeksan lobotomialeikkaukseen joutuvaa. Meillä on tässä Kansaneläkelaitoksen kortistot sijoitettuna tällä tavoin ikään kuin rulettiin numeroiksi. Mikroprosessoritekniikalla ja Tampereen Yliopiston tietokonetta hyväksi käyttäen ympyrän kehälle on saatu mahtumaan koko Suomen kansa... tai lähestulkoon. Tilanahtauden vuoksi joitakin myönnytyksiä on jouduttu tekemään. Puoluejohtajat, suurteollisuuden sikariporras ja laitosten nokkamiehet on ollut pakko jättää arvonnasta pois. He siis eivät voi voittaa. Ja näistä säännöistä vielä sen verran, että tänä lauantaina arvottavat kahdeksan lobotomialeikkausta on lunastettava eli saatettava toimeen Leikkaus Oy:n toimipisteissä viimeistään torstaiaamuun mennessä ensi viikolla .

(Leikkaus on joka viikko)

Ja tämän kierroksen lobotomiavoittajat ovat: Peltonen Kari, Tervaharju Hannu, Yliaho Jari, Loueranta Ilkka, Pekkonen Eero, Leskinen Juhani, Toppari Timo ja Tappola Matti.

Kahdeksan lobotomiaa on nyt arvottu ja jännitys tiivistyy. Kuka on se onnellinen joka saa edistää kansakuntansa hyvinvointia luopumalla hengestään? Nythän siis on pyritty siihen että yksi tekee neljä miljoonaa onnelliseksi. Toisin oli entisessä lottodemokratiassa jossa neljä miljoonaa teki yhden onnelliseksi.

Kuula pyörii, kohta se pysähtyy.

Niin, mainitsen vielä, että tämä voittajan kuoliaaksinuijinta tapahtuu joka keskiviikko eduskunnan portailla Helsingissä arvovaltaisen kutsuvierasjoukon läsnäollessa.

(Kalautuspäivä keskiviikko)

Sillä lailla. Ja onnellinen voittaja tällä viikolla on kuopiolainen. Lienee kohtuullista että pidämme kaikkia kuopiolaisia jännityksessä emmekä kerro, kuka heistä on se onnellinen, jonka virkavalta tulee ensi tiistai-iltana saattamaan yöjunaan. Hyvää yötä. Nukkukaa hyvin.

Ja siemaus viihdekupista, nyt saadaan rajatusta Ei enää löydy nupista yhtäkään ajatusta Voi viihde viihde taivainen, suot onnen lauantaisin Voi mua mato vaivainen, jos kirota sun taisin

Laita Juice Leskinen soimaan ja ratko päättelykykyä kehittäviä tehtäviä. Ratkaise tehtävä ja näe miten pärjäsit muihin verrattuna. Toimii suoraan nettiselaimessasi!

Löydätkö sen yhden ja ainoan oikean ratkaisun?


Laulun sanoitukset on lisännyt käyttäjä anonymous.
Huomasitko sanoissa virheen? Lähetä korjaus. Jos kyseessä on lakiasia, tee lakiin perustuva poistopyyntö.