Hyvä, paha, ruma mies

Tuure Kilpeläinen

Kun mies on kymmenvuotias Sen hiukset heiluu tuulessa, On nukkaisilla poskillaan Räkää sekä raparperipiirasta. Sen pyörät pyörii eteen päin, Se elää vailla kuolemaa, Sen rintaan mahtuu kokonainen Riemu Armadan.

Kun mies on kakskytvuotias On kaikki pallot ilmassa, Sen ahnaat kielisuudelmat On hetken lupausta ilman huomista. Se ei kauaa pysy paikoillaan, Rakkausrunon rutistaa, Olan yli heittää roskikseen Ja kaataa kaljaa koneeseen.

Se on hyvä hyvä mies, Paha paha mies, Ruma ruma mies. No mikä mies, mikä mies, mikä mies, mikä mies? Hyvä hyvä mies, Paha paha mies, Hyvä, paha, ruma mies. No mikä mies, mikä mies, mikä mies, mikä mies?

Kun mies on kolkytvuotias Koko maailma on hallussa. Varma katse valitsee äidin tuleville kersoilleen.

Kun mies on nelkytvuotias Se ravaa terapiassa Ja nuuhkii rakentamansa Talon kellarista hometta.

Hyvä hyvä mies, paha paha mies, ruma ruma mies No mikä mies, mikä mies, mikä mies, mikä mies? Hyvä hyvä mies, paha paha mies, hyvä, paha, ruma mies No mikä mies, mikä mies, mikä mies, mikä mies?

Kun mies on viiskytvuotias Alla röhkii kuuma harrikka, Se näyttää jätkät kellistin Kyytiin nuoren, kauniin sellistin.

Kun mies on kuuskytvuotias Se etsii sopusointua, Ja luostarien hiljaisuus, Hoivaa palelevaa sielua.

Kun mies on seitkytvuotias Se seuraa hiljaa tornista Kun nuoret miehet lankeaa Vanhaan ansaan vuorollaan.

Hyvä hyvä mies, paha paha mies, ruma ruma mies No mikä mies, mikä mies, mikä mies, mikä mies? Hyvä hyvä mies, paha paha mies, hyvä, paha, ruma mies No mikä mies, mikä mies, mikä mies, mikä mies?

Hullun pojan rohkeutta, Ja nuoren miehen voimia, Ja vanhan pöllön viisautta Ei voi koskaan saada kerralla. Silti kerroksittain kaikki tää Pakka roiskittua elämää On laskoksissa hyllyssä Vanhan miehen mielessä.

Padapa-dapa, pada, dadappada...

Hyvä hyvä mies, paha paha mies, ruma ruma mies, No mikä mies, mikä mies, mikä mies, mikä mies? Hyvä hyvä mies, paha paha mies, hyvä, paha, ruma mies No mikä mies, mikä mies, mikä mies, mikä mies?

Laita Tuure Kilpeläinen soimaan ja ratko päättelykykyä kehittäviä tehtäviä. Ratkaise tehtävä ja näe miten pärjäsit muihin verrattuna. Toimii suoraan nettiselaimessasi!

Löydätkö sen yhden ja ainoan oikean ratkaisun?


Laulun sanoitukset on lisännyt käyttäjä anonymous.
Huomasitko sanoissa virheen? Lähetä korjaus. Jos kyseessä on lakiasia, tee lakiin perustuva poistopyyntö.