637 - Hetkellä puol'yön raskahan

Adventtilauluja

Jeesuksen takaisintulo

1. Hetkellä puol'yön raskahan Lens' säde halki taivahan Valaisten maata sekä vettä Keskellä suurta, pyhää yötä: Kas ylkä tulee, joutukaa, Lamppunne mukaan ottakaa!

2. Nyt loisti lamput näyttäen Tulilta valotornien, Ja valo kiitäin maata, vettä Valaisi suurta, pyhää yötä. Ja ylkä juhlajoukkoineen Sai riemuiten häähuoneeseen.

3. Vaan yössä seisoi suruisin Myös joukko lampuin sammuvin. Se myöskin kirkkain lampuin kerran Odotti tulemusta Herran, Mutt' uskon öljy loppuikin, Nyt seisoi lampuin sammuvin.

4. Häätaloon viimein saapuivat Sielussaan tuskat katkerat. He pyysi: Herra avaa meille! Ja ääni Herran vastas heille: Ei teille enää avata. Pois menkää. teit' en tunne ma.

5. Oi, kuulija, miks tutki et, Mihinkä joukkoon kuulunet. Niidenkö, joilta öljy puuttuu? Itkuksi heiltä ilo muuttuu. – Tee selväksi se aikanaan Ja laita lamppus palamaan.

C. Boberg c, g1

Laita Adventtilauluja soimaan ja ratko päättelykykyä kehittäviä tehtäviä. Ratkaise tehtävä ja näe miten pärjäsit muihin verrattuna. Toimii suoraan nettiselaimessasi!

Löydätkö sen yhden ja ainoan oikean ratkaisun?


Laulun sanoitukset on lisännyt käyttäjä anonymous.
Huomasitko sanoissa virheen? Lähetä korjaus. Jos kyseessä on lakiasia, tee lakiin perustuva poistopyyntö.