Koulukapina

Dingo

Näen pihan hiljaisen, ei enää soi tuomion kellot koulun. Tupakkinurkkakin on hyvillään, ei kuulu perkeleet rehtorin Koukun. Astun luokkaan hiljaiseen, istun urkuharmonin ääreen, soittaa sormet ja huudan ääneen:

on laulu koulujen kapinasta oppilaiden vapinasta, joille ei kukaan mitään voi. Ja kouluvirsiä lapset hoilasi kuin humalaiset sana rehtorin ei painaa enää voi. Sait välitunnin ja taivaan vaan vapautta kaipaan, on taivas vihdoin sininen. Kuuluu helvettiin maallinen ja taivaaseen aamen. Laulan kapinasta koulujen.

Saan salit kaikumaan edessäni kaatuu barrikadit reksin. Kuulen hälytyspillit uhkaavat, silti pakotien meille keksin. Murtuvat aidat koulujen, vallankumous on oppilaiden. On vapaus kuin paholainen.

On laulu koulujen kapinasta oppilaiden vapinasta, joille ei kukaan mitään voi. Ja kouluvirsiä lapset hoilasi kuin humalaiset sana rehtorin ei painaa enää voi. Sait välitunnin ja taivaan vaan vapautta kaipaan, on taivas vihdoin sininen. Kuuluu helvettiin maallinen ja taivaaseen aamen. Laulan kapinasta koulujen.

Laita Dingo soimaan ja ratko päättelykykyä kehittäviä tehtäviä. Ratkaise tehtävä ja näe miten pärjäsit muihin verrattuna. Toimii suoraan nettiselaimessasi!

Löydätkö sen yhden ja ainoan oikean ratkaisun?


Laulun sanoitukset on lisännyt käyttäjä anonymous.
Huomasitko sanoissa virheen? Lähetä korjaus. Jos kyseessä on lakiasia, tee lakiin perustuva poistopyyntö.