Manun valtakunta

Irwin Goodman

Pressa suomen ensimmäinen oli Plootuvuori, Silloin valtakunta oli aikalailla nuori. Valtaa jatkoi Sianpää, Relander ja Kyösti, Kunnes sota meiltä melkein valtakunnan ryösti. Kuitenkin jo silloin oli maahan saatu poika, Jonka hohde elää, eikä kukaan häntä voita, Se on Manu, ja Manun valtakunta, Satoi vettä, tuli kesä, taikka lunta. Maamme elää uutta aikaa, Manu etsii kunkun taikaa, Nyt on juhlat valloillaan. Oi maamme Suomi, synnyinmaa. Soi sana kultainen. Näin aina silloin lauletaan, kun on juhla isänmaallinen.

Rytin Risto vallan sai, ja sotaan Suomi suistui, Kunnes Marski ratsullansa kaikkien mieleen muistui, Ohjat sitten käsiin otti kunnon Juho Kusti, Sitten tuli Kekkonen, ja hyvin juttu luisti. Manu kasvoi, linjat löytyi politiikan voimaan, Vihdoin viimein kansan kellot saatiin oikein soimaan, Se on Manu, ja Manun valtakunta, Satoi vettä, tuli kesä, taikka lunta. Maamme elää uutta aikaa, Manu etsii kunkun taikaa, Nyt on juhlat valloillaan. Oi maamme Suomi, synnyinmaa. Soi sana kultainen. Näin aina silloin lauletaan, kun on juhla isänmaallinen. Oi maamme Suomi, synnyinmaa. Soi sana kultainen. Näin aina silloin lauletaan, kun on juhla isänmaallinen.

Laita Irwin Goodman soimaan ja ratko päättelykykyä kehittäviä tehtäviä. Ratkaise tehtävä ja näe miten pärjäsit muihin verrattuna. Toimii suoraan nettiselaimessasi!

Löydätkö sen yhden ja ainoan oikean ratkaisun?


Laulun sanoitukset on lisännyt käyttäjä anonymous.
Huomasitko sanoissa virheen? Lähetä korjaus. Jos kyseessä on lakiasia, tee lakiin perustuva poistopyyntö.