Pikku Liisa

Leo Kauppi ja Antti Kosola

Pikku Liisa oli kaunis kuin yks’ ruusunen häntä yksin minä rakastin vain. Saada painaa hänen huulillensa suukkonen, se toivon’ ol’ ain’. Mutta merille täytyi mun lähteä, o-hiio-ohei, ain’ Lontooseen, Kingstowniin, Liverpooliin, Hartlepooliin hei. Mutta merille täytyi mun lähteä, o-hiio-ohei, ain’ Lontooseen, Kingstowniin, Liverpooliin, Hartlepooliin hei.

Kun ankkuri ol’ nostettuna kannelle ja laiva lipui ulapalle päin. Vieräht’ kaihon kyynel Liisa-tytön poskelle kuin näin hän jäi. Mutta meripojat me hurrattiin: Oo-hiio-ohei! Malja Lontoon, Kingstownin, Liverpooli, Hartlepoolin hei! Mutta meripojat me hurrattiin: Oo-hiio-ohei! Malja Lontoon, Kingstownin, Liverpoolin, Hartlepoolin hei!

Kun me saavuttiin Englannin rannalle, nousi rajuilma rinnassani suur’. Kas Liisan sydän tykytti nyt toiselle, Miks’ niin — nyt juur? Mutta onhan niitä tyttöjä muuallai, Oo-hiio-ohei! aina Lontoossa, Kingstowniss’, Liverpooliss’, Hartlepooliss’ hei! Mutta onhan niitä tyttöjä muuallai, Oo-hiio-ohei! aina Lontoossa, Kingstowniss’, Liverpooliss’, Hartlepooliss’ hei!

Kun matka oli tehty ja me kotia päin taas onnellisest’ saavuttiin. Niin Liisa-tytön minä rannalla näin no ei muut’, kuin kiin’ minä tyttöä tartuin vyötäisist’, Oo-hiio-ohei! Niinkun Lontoossa, Kingstowniss’, Liverpooliss’, Hartlepooliss’ tein. Minä tyttöä tartuin vyötäisist’, Oo-hiio-ohei! Niinkun Lontoossa, Kingstowniss’, Liverpooliss’, Hartlepooliss’ tein.

Laita Leo Kauppi ja Antti Kosola soimaan ja ratko päättelykykyä kehittäviä tehtäviä. Ratkaise tehtävä ja näe miten pärjäsit muihin verrattuna. Toimii suoraan nettiselaimessasi!

Löydätkö sen yhden ja ainoan oikean ratkaisun?


Laulun sanoitukset on lisännyt käyttäjä anonymous.
Huomasitko sanoissa virheen? Lähetä korjaus. Jos kyseessä on lakiasia, tee lakiin perustuva poistopyyntö.