Vanha krokotiili

Mari Laurila

Siellä missä hiljaa virtaa Egyptissä Niili eli virran kaislikossa vanha krokotiili; savimöykky naamallaan paistatteli päivää vaan kaislikossa mahallaan se vanha krokotiili.

Rannan kiven kolossa myös eli pieni siili; päivällä se hiljaisena nukkumassa piili, mutta lähti piilostaan Niilin rantaan kulkemaan yö kun oli tosiaan niin musta kuin on hiili.

Silloin myöskin ikävissään tuumi krokotiili: -Kovanlaista purtavaa on faaraoiden tiili kivet kuvapatsaiden, Niilin pohjan aarteiden hylkään nyt mä ruuan sen, niin tuumi krokotiili.

Tietystikin kohtasivat toisensa nyt siili sekä vanha liejukuono Niilin krokotiili: -Minä aion syödä sun, tervetulleen vaihtelun tuotkin ruokalistaan mun, näin sanoi krokotiili.

Tuostapa ei säikähtänyt piikkiniska siili; katsoi toisen hampaita vain viilenä kuin viili: -Ensin kulkee mahallaan, huonot hampaat tahallaan hankkinut on pahallaan, näin kurkisteli siili.

Silloin aivan säikähti se hassu krokotiili; huonot hampaat siitä saa jos ruokana on tiili. Krokotiili kauhistui, kauas toiseen jokeen ui sinne sitten unohtui jäi rannalle vain siili.

Laita Mari Laurila soimaan ja ratko päättelykykyä kehittäviä tehtäviä. Ratkaise tehtävä ja näe miten pärjäsit muihin verrattuna. Toimii suoraan nettiselaimessasi!

Löydätkö sen yhden ja ainoan oikean ratkaisun?


Laulun sanoitukset on lisännyt käyttäjä anonymous.
Huomasitko sanoissa virheen? Lähetä korjaus. Jos kyseessä on lakiasia, tee lakiin perustuva poistopyyntö.