Positivistinen Junamatka

Pyhimys

Junailijan pilli ilmaa jo viilsi, ilmaa jo viilsi. Sinne kaikki kunnon immeiset kiisi, mennään tulevaisuuteen. Oli odottava tunnelma heti, tunnelma heti. Matka kaikki vähän hiljaseks veti, mennään tulevaisuuteen.

Kohti aamunkoittoo lähdettiin, näky taivaalla viel tähdetkin. Ei tulla ikin takas tänne. Ikkunasta vilkutettiin: "Näkemiin." Koko vaunu veisaa ku kondyktöörisetä kuuluttaa ne kymmenen asiaa mitä tehdä ei saa tai kuskin suututtaa. Ravintolavaunun puolella parannetaan maailmaa huolella. Ne häirikön vei, se leikillä sano: "Ollaan väärällä reitillä hei." Ja niin verhot suljettiin, vaiston varassa vaan kuljettiin. Muttei kehattu kysyy, missä oikein mennään, ku tuskin toisii ees tunnettiin. Mut mikäs täs on matkatessa, ku homma toimii kuten junanvessa. Ja lohduttaahan se ku tietää, että viereisessä ykkösluokas istuu pressa.

Pyörät ne lauloivat: "Tuntematon tie." Kiskot ne tirskuivat: "Utopiaan sut vien." Me mennään parempaan paikkaan, ei jää arpomiseen aikaa. Päättäri siellä häämöttää jo, horisontis taivaan.

Ja tsori, et mä vaivaan. Raiteiden edest vaan metsiä raivaan. Tääl on perinteitä verisesti levinneitä. Niille moraalipohjaa ja ohjaa teitä. Eikä ilman sopimusta olis meitä. Kaikki vastaan kaikki, leivässä vaan reikä. Ja tää on globaali feodaalilaitos. Ei oo timantit siel mis on timanttikaivos. Taas uus Wealth of the Nations -painos, markkinavoimien mainos. Sä näit sen.

Ihmisoikeudet on tuhkaa. Ei oo olemas sopimust ilman väkivallan uhkaa. Ei oo sairaaloita ilman vankiloita. Ei oo IT-yliopistoita ilman armeijoita. Syyllisjahdissa johtajat manaan, vaik paremman puutteessa luotan niiden sanaan. Valta on kuulemma institiitionaallista. Vitut eduskuntavaalista, ne on nähty.

Työnjako varmistaa loputtoman kasvun. Pohjaton reikä mulla pohjassa taskun. Näkymätön käsi makso koulutuslaskun. Nyt Sukarille hommissa lastiksella Maskun. Ei oo kyydistä poistumista, ku tää systeemi vaatii meiltä erikoistumista. Nyt yksin tätä yhtä nappulaa painan, et pankille kuittaan sen lainan, sä näit sen.

Sä näit sen.

Kaikki on hyvin kuhan toivoo on matkassa. Maratoonari uskoo voittoon astmassa. Uus jopa paremmalle synonyymi. Me ollaan samas kyydis, meil on samanlainen syyni. Kuten ihmiset, noi sanat pelaa ulkokuorella. Kukaan ei oo koskaan käyny junan ulkopuolella. Kukaan ei voi tietää minne juna kaartaa huomenna. Et saa rataa suoremmaks, huomaat ku sä näät sen.

Laita Pyhimys soimaan ja ratko päättelykykyä kehittäviä tehtäviä. Ratkaise tehtävä ja näe miten pärjäsit muihin verrattuna. Toimii suoraan nettiselaimessasi!

Löydätkö sen yhden ja ainoan oikean ratkaisun?


Laulun sanoitukset on lisännyt käyttäjä anonymous.
Huomasitko sanoissa virheen? Lähetä korjaus. Jos kyseessä on lakiasia, tee lakiin perustuva poistopyyntö.