Haltin häät

Taiska

Dyi-dy-dy dyi-dy-dy dyi-dy-dy dyy-dyy. Dyi-dy-dy dyi-dy-dy dyy-dyy. Lai-la-la lai-la-la lai-la-la laa-laa. Lai-la-la lai-la-la laa-laa.

Kun ihmiskunnan aamu vasta alkoi sarastaa ja Lappi oli jättiläisten maana, kaunis Malla-neito alkoi häitään valmistaa sulhasenaan nuori, uljas Saana.

Kaikkialta kansaa saapui Haltiin juhlimaan ja kirkonkellot häitä alkoi soittaa. Silloin astui kirkkoon tumma Peltsa Ruotsinmaan. Hän vaimokseen myös Mallan tahtoi voittaa.

Hän aikoi estää häät ja kutsui velhot avukseen. Ja pian saikin juhlakansa kuulla kauhukseen, kun pohjoisesta vyöryi jää ja yltyi tuuli.

Lai-la-la lai-la-la lai-la-la laa-laa. Lai-la-la lai-la-la laa-laa. Dyi-dy-dy dyi-dy-dy dyi-dy-dy dyy-dyy. Lai-la-la lai-la-la laa-laa.

Kirkkokansa pakeni ja Mallaa sylissään myös Saana alkoi juosten turvaan kantaa. He kauas eivät ehtineet, kun jäivät alle jään ja jähmettyivät Kilpisjärven rantaan.

On aikakaudet tuntureiksi heidät muuttaneet ja Kilpisjärven kasvattaneet Mallan kyyneleet. Kun jäinen pohjoistuuli soi, myös itkee Saana.

Lai-la-la lai-la-la lai-la-la laa-laa. Lai-la-la lai-la-la laa-laa. Dyi-dy-dy dyi-dy-dy dyi-dy-dy dyy-dyy. Dyi-dy-dy dyi-dy-dy dyy-dyy. (Lai-la-la lai-la-la lai-la-la...)

Laita Taiska soimaan ja ratko päättelykykyä kehittäviä tehtäviä. Ratkaise tehtävä ja näe miten pärjäsit muihin verrattuna. Toimii suoraan nettiselaimessasi!

Löydätkö sen yhden ja ainoan oikean ratkaisun?


Laulun sanoitukset on lisännyt käyttäjä anonymous.
Huomasitko sanoissa virheen? Lähetä korjaus. Jos kyseessä on lakiasia, tee lakiin perustuva poistopyyntö.