Iso Pete

Asa Masa

Okei, he-hei. Ny sähkölangoilla lentelee ivaa. Pilviäpitävät pysykööt tolkussa. Ku joka suuntaan räiskitään vihaa. Kulkijan pitää kerran eksyy polulta. Mun päässä maaginen mikseri. Ku mä tällee tyrin, ni mä syytän vaan itteeni. Mut ääneen ei saa myöntää ikinä. Jos äänet on puhumassa ihmisen sisimmäs. Neljä vuotta vihollista hain. Omaks yllätykseks ystävän sain. Nyt posse luulee, et oon unten mail, ku mä talsin kylillä aivan liian hyvissä. Mitä äijä? "No paskaaks tässä." Kuulen heikon hengen helisemässä. Omissa korvissa soiden kumajaa. Tuntuu, et on tapaamassa Ukko ylijumalaa.

Jee, hehe, oke. Ihmeitä ihmisille kanteleesta pumpaten. Astuu esiin valtakuntamme. Puhuu sisään kuuskybänen käki. Mitä ihmet, joku puhuu ruumiini läpi. "Oon sun sisäinen ääni, kuuntele poika. Mun nimi on Iso Pete, oon opastava voima. Et harrasta isähahmon kaipaamista, mut mä näytän sulle nyt jotain taivaallista. Läpi lähiön pihojen sä verkostut. Rauhotan mieles jos hermostut. Vaihtoina varustan mielenvallan, tuntemattomii tovereit kannustamalla." Jos ei minussa joskus miestä liene, niin Halliparta pamahtaa tyhjästä viereen. Mimmit sanoo, et must on tullu komistus. On näkymättömän frendin kaa sanaton sopimus.

Ei harmii voi enää tuottaa järkytyskään suunnaton. Yhteen voin minä luottaa, Iso Pete täysin turva on. Ei harmii voi enää tuottaa järkytyskään suunnaton. Yhteen voin minä luottaa, Iso Pete täysin turva on.

Tähän väliin yks kirjottamaton aikalisä. Hän on helvetin pitkä, muttei Taivaan Isä. Moni epävarmaksi jäätyny. Rakkautta niille, jotka meitä vastaan kääntyny. Saan ilmasta ilmasen tuen. Joku pitää mulle kirjaa paikallaan ku luen. Ja ku mä kaadun pyöräl, hän puhdistaa haavani. Haavan päälle laittaa Aku Ankka-laastarin. Savun seassa paljastaa valheet. Opettaa nuorukaiselle hengen alkeet. Iso P, pyhitetty olkoon nimesi. Sun kans oon ainaki kaks päätä pidempi. Ku kävelen katuja huppu syväs. Oon ku koripallovahvistus tuppukyläs. Jengi pistää mulle täällä kiroillen parast, mut yks tyyppi pitää aina raamit kasas.

Ei harmii voi enää tuottaa järkytyskään suunnaton. Yhteen voin minä luottaa, Iso Pete täysin turva on. Ei harmii voi enää tuottaa järkytyskään suunnaton. Khyl, niin. Yhteen voin minä luottaa, Iso Pete täysin turva on. Tähän näin, jou.

Laita Asa Masa soimaan ja ratko päättelykykyä kehittäviä tehtäviä. Ratkaise tehtävä ja näe miten pärjäsit muihin verrattuna. Toimii suoraan nettiselaimessasi!

Löydätkö sen yhden ja ainoan oikean ratkaisun?


Laulun sanoitukset on lisännyt käyttäjä anonymous.
Huomasitko sanoissa virheen? Lähetä korjaus. Jos kyseessä on lakiasia, tee lakiin perustuva poistopyyntö.