Iitin Tiltu

Hiski Salomaa

Iitin Tiltu oli viidentoista, kun pääsi se rippikoulusta. Sulhasia tuli sille ympäri maan ja pastorin poika Oulusta.

Renki se sano että: "Mieshä se oon minnäe, vaikka olen paikkahousussa. Olen syönynnä silakkaa, piimää ja mojokkaa, palvellu rikkaissa taloissa."

Tiltun kotona kun öisiä valvottiin, niin pirtissä polkat ne tanssittiin. Kyökissä kahvit keitettiin ja kamarissa vieraat kestattiin.

Pannu oli hellillä, Tiltu oli rengillä, polkassa pyöri kuin vimmattu. Kyseli se Tiltulta: "Jokos sinä olet tuolle pastorin pojalle kihlattu?"

Kun pelimanni istui uuninpankolla, soitteli polkat kivakat, renki se sano jo janottaa alkaa rikkaan talon suolaiset silakat.

Voi tuota Miinaa, joka tuo viinaa kaksikorvalla tuopilla. Harmoonipeli laulo pelimannin polvella kääpälämmällä nuotilla.

Kun pelimanni ryyppäsi tuopin laijasta, harmoonipeli meni kahtia. Reikäleivät ne putosivat pirtin orsilta, hiestä jo kastui lattia.

Pappi tanssi polkan emännän kanssa, ja jutteli, jos hän tyttären nais. Mut Tiltu meni kihloihin rengin kanssa, no minkäs tuolle hurjalle tais.

Laita Hiski Salomaa soimaan ja ratko päättelykykyä kehittäviä tehtäviä. Ratkaise tehtävä ja näe miten pärjäsit muihin verrattuna. Toimii suoraan nettiselaimessasi!

Löydätkö sen yhden ja ainoan oikean ratkaisun?


Laulun sanoitukset on lisännyt käyttäjä anonymous.
Huomasitko sanoissa virheen? Lähetä korjaus. Jos kyseessä on lakiasia, tee lakiin perustuva poistopyyntö.