Lännen lokari

Hiski Salomaa

Täss' on lokari nyt lännen risukosta. Olen kulkenu' vaikka missä. Olen käynynnä Piutissa, Luisissa, Rätulaatissa, Miiamissa. Olen kulkenut merta ja mantereita, ja Alaskan tuntureita. Ja kaikkialla hulivilityttöset muistaa lännen lokareita.

Ja lokari on lokari, ja hellunkin ottaa, vaikka toise' emännästä. Ja vesi ei tul' silmii', vaikka ne taukoo' iistiplikat näkymästä, sillä Puittiss' on ruusu ja Luisissa on tähti, ja Alaskassa pulmusia. Ja kaikki kuiskii, "Oletko sä nähny' lännen kulkuria?"

Miss' on Meksikon lempi ja Honoluu impi, ja Filippiinin kelta'nen flicka, siellä lokari oo ollu' heitän keskelläänsä, mut' onko ollu' iiskin likka? Miss' on kulkurin kulta? Sydän iskeepi tulta, niin kaunis oo heillä jo tukka. Sä kun laulun kuulet, niin linnuksi luulet, taa' sen rakastuupi lännen Jukka.

On Friskossa käyty ja Orekoni nähty miss' on kesä sekä lumiset vuoret. Takotass' on puitu, Pampiitsillä uitu, ja hellutettu vanhat ja nuoret. Mutta punapuun kantoo' torppansa laittaa niin sinne se ilon päivä koettaa. Vaikka maailman myrskyt meitä tuudittaa, niin vapaus se varmasti voittaa.

Vaikka maailman myrskyt meitä tuudittaa, niin vapaus se varmasti voittaa

Laita Hiski Salomaa soimaan ja ratko päättelykykyä kehittäviä tehtäviä. Ratkaise tehtävä ja näe miten pärjäsit muihin verrattuna. Toimii suoraan nettiselaimessasi!

Löydätkö sen yhden ja ainoan oikean ratkaisun?


Laulun sanoitukset on lisännyt käyttäjä anonymous.
Huomasitko sanoissa virheen? Lähetä korjaus. Jos kyseessä on lakiasia, tee lakiin perustuva poistopyyntö.