Pendolino

Ismo Leikola

Pendolino Suomessa, eikä olla aikataulussa tottuneesti kuuluttaa kuljettaja. Vikaa on moottorissa ja ratti epäkunnossa ja jotain ihme luntakin tippui taivaalta. No joltain taisi unohtua, yksi pieni asia; paskimmat junat tehdään Italiassa! No toimii ne aina sillontällön paitsi talvella. Kuka vittu näitä oikein päätti tilata?

Mutkassa hieman kallistaa aika monia oksettaa, Vaunuun astuu kaksi miestä sinisen puhuvaa: Viiksi-Pete, Hilse-Pat, konduktöörejä molemmat, kumpainenkin suurta leimaisinta heiluttaa. Matkaliput katsotaan, Viiksi-Pete ilmoittaa, Hilse-Pat on innoissansa kädet hikoaa. Jos et ehtinyt asemalta ostaa lippua, lisämaksu on kuusi euroa.

Ravintolavaunussa kaikki on helvetin kallista, puoli litraa vettä maksaa kaksi euroa. Silti riittää juoppoja jotka kaatuu päälle mutkissa ja kaikki paitsi kalja lämmitetään mikrossa. Vessoja on harvassa, puolet epäkunnossa, "Toimii kuin junan vessa" on paska sanonta. Haisee pahalta eikä kehtaa jättää raitoja, ja yllättävän epämukavia on runkata.

PC-pistokepaikalla stressaantunut tunnelma, Liikemiehet suunnittelee markkinointistrategioita. Kofeiinin voimalla he antavat kaikkensa, jotta maailma olis huonompi paikka huomenna. Rikkaimmat kaikista istuu bisnesluokassa, vakavina selailevat taloussanomia. Jos Nokia nousi yli 4 prosenttia on varaa ottaa vielä toinen kuppia kahvia

Opiskelijakortilla pääsee puolella hinnalla, mutta siltikin tulee halvemmaksi mennä autolla. Kuuntelin liikenneministeriä se sanoo "julkisia käytä", no ennen kuin neuvot muita ota pää pois perseestä! Vihdoinkin perillä, yli puoli tuntia myöhässä. Vastaan tullutta kaveria hieman kismittää. Mutta kaikki kääntyy parhain päin ja päivä pelastuu, kun bisnesluokasta ulos astuva mulkku kompastuu.

Laita Ismo Leikola soimaan ja ratko päättelykykyä kehittäviä tehtäviä. Ratkaise tehtävä ja näe miten pärjäsit muihin verrattuna. Toimii suoraan nettiselaimessasi!

Löydätkö sen yhden ja ainoan oikean ratkaisun?


Laulun sanoitukset on lisännyt käyttäjä anonymous.
Huomasitko sanoissa virheen? Lähetä korjaus. Jos kyseessä on lakiasia, tee lakiin perustuva poistopyyntö.