Poliittinen kysymys

Miki

(Ne kyseli multa poliittista kannanottoa, ehkä mulla on jotain sanottavaa, yeah) Oli poika joka halus kuuluu porukkaan, se poika ei ollu vielä kuullu totuutta, tää paikka on paha ja jokainen meistä hiffaa vaaraan samat ongelmat on aina, mut vaan eri mittakaaval. Toiset jaksaa, mut ei täällä jaksa valtaosa, kaikki näkee pahuuden, miks kukaan ei sit kantaa ota. Poliitikot kusettaa, ja iskee turhaa kaavioo et miten parannetaan tätä itsemurhavaltioo. Ku kelataan et miks jengi kuolemaa haluu, vastaus löytyy siit et tääl ei enää nuoret saa apuu, nuoret masentuu himas valtio tarjoaa niille pillereitä, vaik ne luulee ei ne nuorten ongelmia silleen peitä. Tää on paras paikka elää, voit repii sen pystin ku tajuut että jengiä jää eniten yksin, tähän kuoppaan on jo rakentunu ansa, ei enää sisuu vaan masentunut kansa.

(Taustamusiikkia)

Kun muut ei kerran puhu, esiin tuon ite sen puolen minkä takii haluut siirtää huomiselle huolet, sulle luvataan lainoja korottomii et susta saadaan nappulan painoa monopoliin. Ihmetellään miks ei riitä kaikille hommii, ku valtiovelka per naama kakskyt tonnii. Oot pallo täs, ne pelaa biljardii, mitä Suomi on velkaa sata miljardii. Miten valtio vois tarjoo meille oikeestaan ees yhtään mitään, ku oma velka, veroilla vaa meiltä kyntää lisää, jos tarviit apuu nii et voi ees pyytää sitä, voiko täällä pitää ketään edes ystävinä. Jätetään junnut vaaraan, et mitää tuu nyt saamaan. Ne kerää verot parempaan, vai omaan luksuskaaraan, ne tarjoo jäätä tuo teille varmaan tulta, voidaanks herätä enää kuolleiden valtakuntaan.

Laita Miki soimaan ja ratko päättelykykyä kehittäviä tehtäviä. Ratkaise tehtävä ja näe miten pärjäsit muihin verrattuna. Toimii suoraan nettiselaimessasi!

Löydätkö sen yhden ja ainoan oikean ratkaisun?


Laulun sanoitukset on lisännyt käyttäjä anonymous.
Huomasitko sanoissa virheen? Lähetä korjaus. Jos kyseessä on lakiasia, tee lakiin perustuva poistopyyntö.