Isän ikäinen

Olli Halonen

Muistan kuinka eteisestä katsottiin, kun isä pakkas kamojaan peräkonttiin, ja radiosta kaikui tuhat yötä. Ja äiti istui keittiön pöydässä, silmissä pelkkää tyhjyyttä, se hoki vaan et näin ei pitänyt käydä. Mut jos sunnuntaina piti nähä uudestaan, mennä Kalpan peliä katsomaan, Mut lopulta se radiosta kuunneltiin, kuni faijasta ei kuulunu kuukausiin. Kunnes sitten ovikelloon herättiin mutsi purskahti eteisessä kyyneliin, ja minä sain leikkiauton omaksi, poliiseilta lahjaksi.

Tänään olen isän ikäinen, mut vieläkään sitä tajuu en, et miten sä et nähnyt mitään ulospääsyy. En tiedä että uskonko taivaaseen, mut haluaisin nähdä sut uudelleen! Ja vaikka oon sua vanhempi, oon aina sun pikkupoikasi!

Sä opetit mut pyörällä ajamaan, ja näytit miten takaperin luistellaan, Sä sanoit, et minusta ois Selänteeksi. Mun kanssa jaksoit aina olla iloinen, vaik Suomi oli ysärillä tuulinen, ja teillä oli rivarissa valuuttalaina. Sain sinulta mun ensimmäisen kitaran, tuon nylonkielisen Landolan. Sitä tykkäsit itekki soitella, nää soinnutkin opin sinulta. Mietin usein että oisitkohan ylpeä, jos kuulisit sun poikasi biisejä, niitä nykyään radiossa soitetaan, ja tää kertoo sinusta!

Tänään olen isän ikäinen, mut vieläkään sitä tajuu en, et miten sä et nähnyt mitää ulospääsyy. En tiedä että uskonko taivaaseen, mut haluaisin nähdä sut uudelleen! Ja vaikka oon sua vanhempi, oon aina sun pikkupoikasi!

Hei faija, hei faija. Hei faija, hei faija. Kuuletkohan minua, mul on ikävä sinua!

Yhes Suomen pelejä jännättiin, 95' sun kans juhlittiin. Mut sen jälkeen en oo katsonu, kun en yksinään tahtonu. Ois moni muutto ollu helpompi, jos oisit ollu mulle kantokaveri. Paljosta mä kaunaa oon kantanu, mut kaiken anteeks jo antanu.

Tänään olen isän ikäinen, mut vieläkään sitä tajuu en, et miten sä et nähnyt mitään ulospääsyy. En tiedä että uskonko taivaaseen, mut haluaisin nähdä sut uudelleen! Ja vaikka oon sua vanhempi, oon aina sun pikkupoikasi!

Hei faija, hei faija. Hei faija, hei faija. Kuuletkohan minua, mul on ikävä sinua! Hei faija, hei faija. Hei faija, hei faija. Vaikka oon sua vanhempi, oon aina sun pikkupoikasi.

Laita Olli Halonen soimaan ja ratko päättelykykyä kehittäviä tehtäviä. Ratkaise tehtävä ja näe miten pärjäsit muihin verrattuna. Toimii suoraan nettiselaimessasi!

Löydätkö sen yhden ja ainoan oikean ratkaisun?


Laulun sanoitukset on lisännyt käyttäjä anonymous.
Huomasitko sanoissa virheen? Lähetä korjaus. Jos kyseessä on lakiasia, tee lakiin perustuva poistopyyntö.