Pojanpojan lättähattu

Reino Helismaa

Kun minä näyteikkunoita eilen tsiigailin, niin tämän stailin lättähatun siellä hiffasin. Mä painuin heti sisälle, kun hatun hogasin ja siellä tiskiböönälle vilt joutuun tokasin: ”Hei, friidu viittiks' ottaa lätän fönsteristä pois, kun karjulla just' lättähatun tarvis' tässä ois'.” Se missi heti snaijas' – ei se dorka ollut – ei. Mä lätän siltä slumppasin ja sanoin: ”Hellurei!”

No kartsalle mä painuin uusi lättä kutreillain ja jenkkimalliin paukuttelin purukumiain. Ol' lahje dongareissanikin rasvakäyttöinen, mut' uusi lättä kruunas' kyllä kaiken loiston sen. Se permanentin päällä puki niskavillaa niin, se että kaikki tutut friidut laittoi ekstaasiin. Ne huusi mulle: ”Lähdeks' kundi tänään hippaamaan?” Mä treffit tein ja suksin kotiin manin hankintaan.

Mut' himaanmeno virhe oli, pian sen huomasin, kas, isoisä meille oli tehnyt visiitin. Hän käyttää olkihattua ja fatsin kanssa huus', kun mulla oli knuburassa lättähattu uus'. Ne otti multa lätän vek' ja vinnille sen vei ja siinä kundin vastarinta jelpannut nyt ei. Niin sai se staili lättähattu näin mun laulamaan ja kun saan rahaa ostan kyllä lätän uudestaan. (Niisk!)

Laita Reino Helismaa soimaan ja ratko päättelykykyä kehittäviä tehtäviä. Ratkaise tehtävä ja näe miten pärjäsit muihin verrattuna. Toimii suoraan nettiselaimessasi!

Löydätkö sen yhden ja ainoan oikean ratkaisun?


Laulun sanoitukset on lisännyt käyttäjä anonymous.
Huomasitko sanoissa virheen? Lähetä korjaus. Jos kyseessä on lakiasia, tee lakiin perustuva poistopyyntö.