Anttilan keväthuumaus

Tapio Rautavaara

Käännös ruotsalaisen Evert Tauben kappaleesta "Sjösala vals". Suomenkieliset sanat on tehnyt Reino Palmroth nimimerkillä Palle.

Anttila nyt ampaisee ylös vuoteestaan, Aurinko on korkeella, kevättuuli lounaassa Niityllä hän tanssii järin yöpaidassaan, Lauluhunsa yhtyä saa kuka vaan. Kuikkaemo uittaa jo untuvaisiaan, Peipponenkin helskyttää riemulaulujaan, Katso, kuinka kukkaakin monta on jo kevätnurmella, Orvokki, lehdokki, vuokko ja moni muu.

Palttinainen paita se vain hulmuaa, Anttila kun karvaisia kinttujaan viskoopi Anttilalle auki on taivas ja maa, Oravalle kuuseen hän näin huudahtaa: "Tunnetko sä, Kurre, kuka tanssija on tää, Hei! Kuule, käki kukkuu taas lempisävelmää, Katso, väriloistossaan tervehtii jo kevätnurmelta Orvokki, lehdokki, vuokko ja moni muu."

Kukkasista kietoo nyt mies seppeleen, Sen hän panee harmaaseen, pörröiseen päähänsä. Laulaen hän tanssii taas perähuoneeseen, Lapset ylös kirmaisten hokee äidilleen: "Katso, isi tanssii, hän morsian on kai, Mistä hän tuon hunnun ja kukkakruunun sai? Noinko monta kukkaa jo puhjennut on kevätnurmelle: Orvokki, lehdokki, vuokko ja moni muu."

Anttila on vanha, mutta hän tanssii vain, Häll' on paljon huolia ja rahat on tiukalla. Harvoin saa hän huilia, työtä piisaa ain', Millä tavoin pärjää, ei tiedetä lain. Tietänee sen kuikka, joka salmen suulla sous', Peippo sekä orava, joka oksallensa nous', Tietäneet sen kukkaset, jotka loistavat kevätnurmella: Orvokki, lehdokki, vuokko ja moni muu.

Tietänee sen kuikka, joka salmen suulla sous', Peippo sekä orava, joka oksallensa nous', Tietäneet sen kukkaset, jotka loistavat kevätnurmella: Orvokki, lehdokki, vuokko ja moni muu

Laita Tapio Rautavaara soimaan ja ratko päättelykykyä kehittäviä tehtäviä. Ratkaise tehtävä ja näe miten pärjäsit muihin verrattuna. Toimii suoraan nettiselaimessasi!

Löydätkö sen yhden ja ainoan oikean ratkaisun?


Laulun sanoitukset on lisännyt käyttäjä anonymous.
Huomasitko sanoissa virheen? Lähetä korjaus. Jos kyseessä on lakiasia, tee lakiin perustuva poistopyyntö.