Limperin Hilma

Veikko Lavi

Vieläkö muistatte Limperin Hilman, koulumme oppilaan niin herttaisen. Mukanaan aina toi kauneimman ilman mietimme ken tekee valoituksen. Anttilan Augustin kaihoisat laulus herkässä sielussa tenhosi kai, lipevä kieli ja korkea kaulus, parhaimat pisteet ne kilvassa sai. Hilma se hääräili pellolla illat, päivällä tehtaalla työskenteli Pyhäisin kehräsi naapurin villat, lauantait marjoja myyskenteli, että hän mökkinsä lunastaa voisi, Augusti työstä ei piitannutkaan, Mieluumin Augusti laulais ja joisi, eläisi helpossa maailmassaan.

Vierivät vuodet ja perhekin kasvaa veloista mökkinsä puhtaaks jo saa, aamulla varhain hän hän pyöränsä rasvaa ikuista työtä vain raadantaa. Surra saa sodassa menyttä poikaa, tytöt taas maailma mukaan vei. Arvoisaat kuuliat se huomiokaa, maassamme tarina mahdoton ei.

Vieläkö muistatte Limperin Hilman, vihdoikin rauhassa leveätä voi. Hauta on ruohoinen, ristiä ilman, Augusti mökinkin viikossa joi. Valtion miehet ne patsaita saaden kansamme mielestä häivy ei pois. Kun saisi Hilmakin sankaripaaden, väitätkö ettei hän sankari ois.

Laita Veikko Lavi soimaan ja ratko päättelykykyä kehittäviä tehtäviä. Ratkaise tehtävä ja näe miten pärjäsit muihin verrattuna. Toimii suoraan nettiselaimessasi!

Löydätkö sen yhden ja ainoan oikean ratkaisun?


Laulun sanoitukset on lisännyt käyttäjä anonymous.
Huomasitko sanoissa virheen? Lähetä korjaus. Jos kyseessä on lakiasia, tee lakiin perustuva poistopyyntö.