Kohtalokas samba

Vesa-Matti Loiri

Niin viattomasti aivan Hän palkaks työn ja vaivan Noin illansuussa ravintolaan lähti istumaan.

Vain grogin päätti ottaa, Niin se on aivan totta, Mutt' kuinka sattuikaan, hän joutui tanssikapakkaan. Oi caramba, silloin samba Oli muotitanssi rytmikäs ja uusi. Uuden hurman, melkein surman Toi se meidän Kalle Tappiselle aivan yllättäin.

Jo grogi oli juotu Ja toinen pöytään tuotu, Kun hänen luokseen leijaa tyttö nuori hurmaavin. "On nimeni Tamara, Se oisko suuri vaara, jos lähtisit sä ukko-kulta kanssain tanssihin. Oi caramba, nyt soi samba, Tanssi tuo, se on kuin meitä varten luotu. Nouse veikko, vanha peikko, Tahdon näyttää sulle oivan samban ensiaskeleet."

"Mut kuulehan Tamara, On eukko mulla Saara, Hän tuonut ompi mulle kaksitoista tenavaa, Ja se ei oikein passaa, Ett' ukko täällä hassaa, Mä tunnen kuinka omatunto alkaa kolkuttaa." "Oi caramba, tanssi sambaa", Sanoi hälle silloin hurmaava Tamara. "Murhees heitä, eihän meitä Paha Susi-Hukka vielä ole pannut poskeensa.

Nyt kaikenlaiset viinit, Ja muutkin juomat fiinit Ne Kalle Tappisen sai kohta riemutunnelmaan. Hän näki vain Tamaran, Jo häipyi muisto Saaran, Ja kaikki kaksitoista lasta jäivät unholaan. "Hei caramba, soita sambaa Kyllä tämä poika kaikki viulut maksaa. Malja sulle, malja mulle, Vaikka menis sitten viimeisetkin siemenperunat."

Mutt' saapui uusi aamu, Ja kalpeena kuin haamu Nyt hotellissa yksin istuu Kalle Tappinen. Hän kepulisti jaksoi, Ne viulut maksoi, Kas poissa oli lompakko ja myöskin tyttönen. "Oi caramba, kallis samba", Noituu Tappinen ja itseksensä tuumii: "Kyllä varmaan Saaran armaan Kanssa Säkkijärven polkka oisi tullut halvemmaks'."

Laita Vesa-Matti Loiri soimaan ja ratko päättelykykyä kehittäviä tehtäviä. Ratkaise tehtävä ja näe miten pärjäsit muihin verrattuna. Toimii suoraan nettiselaimessasi!

Löydätkö sen yhden ja ainoan oikean ratkaisun?


Laulun sanoitukset on lisännyt käyttäjä anonymous.
Huomasitko sanoissa virheen? Lähetä korjaus. Jos kyseessä on lakiasia, tee lakiin perustuva poistopyyntö.