Naissotilas ent. Suomen Pelastusarmeijassa

J. Alfred Tanner

Ja vielä minä muistan, kun minä elin synnin ikeen alla Finlaysonin pumpulivapriikissa. Ja vielä minä muistan, kun me erottiin Helsingin neljännestä ja laskettiin perunkivi tälle omalle piskuiselle laumallemme. — Ja vielä minä muistan kuinka Kerimäen Tiltu silloin sanoi sit et „sä olet hullu ku sinä eroot“. Mutta kun minä niin tykkäsin, kun meidän johtajamme on niin hyvä, hän on niin hyvä. — Ja vielä minä muistan, että Tiltu ei nyt yhtään katuis’, jos olis’ silloin tullu mun kanssan. Tämä on totinen tosi! Jaa-a!

Meidän kenraalimme ei oo enään Booth’i, ei kuulla enää hänen käskyjään, käskyjään. Booth’i tuo kiltti idiootti soutakoon nyt maihin yksinään. Meillä on oma johtajamme ja hän on kyllä yhtä hyvä mies, hyvä mies. Hän se johtaa kokouksiamme, vormun napit auk’ ja otsa hiess’.

Ja vielä minä uskon, että meidän rakas kenraalimme voi johtaa monta kokousta — ja että hänen työnsä meidän keskellämme kantaa vielä suuren hedelmän. Ja vielä minä uskon, että hän vaan seisoo rohkeana ja lyö rumpuunsa, eikä kainostele tiitinkikirjoituksii kut’ei mekään, — ja vielä minä uskon, että minä en enään häpee niinkuin silloin tanssis’ kun mun kenkäni korot oli lintass’. — Tämä on totinen tosi. — Jaa-a!

Maailman pilkat osaksemme tulkoon, kyllä kestetään — kestetään. Slummissa laulain riemuitsemme ja rummusta ääntä vestetään. Suuri on kenraalimme mahti, Hän rumpaa paremmin kuin myö — kuin myö. Hänell’ on niin tasanen se tahti, kun hän nuijallaan rumpua lyö.

Ja minä todistan, että me olemme ottaneet monta lasta seimeemme — ja että minä olen antanu heille kaiken sen ruuan, minkä he ovat saaneet, — ja minä todistan, että me ole-, minä olen ollut vaalivainen lapsille — ja vielä minä todistan, että minä voisin olla vaikka äiti, kun minä niin tykkään niist’ lapsist’. — Tämä on totinen tosi. — Jaa-a!

Kaduilla jos harhaa tyttölapsi, niin armeijamme suojan sille suo — sille suo. Ja sitte kuinhan varttuu vanhemmaksi, pääsee hän kenraalimme luo. Siellä on meillä oma Slummi, siellä me arvoss’ yletään — yletään. Minustakin kohta tulee kummi, jos tässä vielä eletään.

Huomenna seuraava kokous!

Laita J. Alfred Tanner soimaan ja ratko päättelykykyä kehittäviä tehtäviä. Ratkaise tehtävä ja näe miten pärjäsit muihin verrattuna. Toimii suoraan nettiselaimessasi!

Löydätkö sen yhden ja ainoan oikean ratkaisun?


Laulun sanoitukset on lisännyt käyttäjä anonymous.
Huomasitko sanoissa virheen? Lähetä korjaus. Jos kyseessä on lakiasia, tee lakiin perustuva poistopyyntö.