Rakovalkealla

Tapio Rautavaara

On yö, ja tähdet taivahalla loistaa välkkyen, Kuu kirkas hohdettaan luo tunturille. On ympärilläin erämaa ja outo hurma sen, On avautunut sydämeni sille. Tää köyhä, karu maa Mun lumoihinsa saa. On avautunut sydämeni sille.

On yö, ja revontulet Pohjan puolla loistavat, Ne niinkuin noitavalot luovat taikaa. On ennen olleet täällä noidat, Lapin haltijat. Se oli suurten tietäjien aikaa. Tää revontulten maa, Tää taian, loitsun maa, Se elää vielä tietäjien aikaa.

On yö, ja rakovalkealla liekkiin tuijotan. Se lämpöänsä Lapin yöhön valaa. Ken suoniinsa on saanut Lapin-kuumeen polttavan. Sen mieli tänne lakkaamatta palaa. Tää jään ja lumen maa, Se kiehtoo, lumoaa, Ja mieli tänne lakkaamatta palaa.

On yö, jo kohta kiinni painuu silmät raukeat. Vain havuvuode päällä hangen jäisen. Kuin vartioina tunturien laet aukeat: Ne suojahansa ottaa yksinäisen. Tää jylhänkaunis maa, Tää tunturien maa. Se suojahansa ottaa yksinäisen.

Laita Tapio Rautavaara soimaan ja ratko päättelykykyä kehittäviä tehtäviä. Ratkaise tehtävä ja näe miten pärjäsit muihin verrattuna. Toimii suoraan nettiselaimessasi!

Löydätkö sen yhden ja ainoan oikean ratkaisun?


Laulun sanoitukset on lisännyt käyttäjä anonymous.
Huomasitko sanoissa virheen? Lähetä korjaus. Jos kyseessä on lakiasia, tee lakiin perustuva poistopyyntö.