Ei-Toivotut Laulut

Jarkko Martikainen

Johtoporras yskäisi: "Tässä laulussa on terroristi. Se on monille ei-toivottu laulu." No, mä kannoin kitaraa. Täytyi sitten kantaa sekin risti, että tein kai ei-toivotun laulun. Nuori tyttö kyseli: "Et kai enää laula kuolemasta? Kai lopetat ei-toivotut laulut?" Luulin, että laulan vain siitä mitä täällä tulee vastaan. Vai teinkö ei-toivotut laulut?

Niistä, jotka yli jäi tai kiiltävistä kuvista pois kannettiin teen ne ei-toivotut laulut... Niille, joille enne mua samat rikkinäiset aiheet annettiin: ei-toivotut laulut. Siksi, etten tänäänkään tikahtuisi arkipäiväin tylsyyteen: ei-toivotut laulut. Sillä jollen niitä tee, niin enpä tiedä mitä enää täällä teen. Teen ei-toivotut laulut!

Voi olla että saan niskaan kylmää vettä ja parvekkeilta perään huudetaan: "Etkö jo lähde muualle, taivaan tähden, ei-toivottuja lauluja laulelemaan?"

Joskus mietin ihmisiä, joita kiusaa aivan pienenpienetkin ei-toivotut laulut... Ehkä syy on minussa? Saatan olla jollain lailla sekaisin, kun teen ei-toivotut laulut. Sillä niin kuin itsestään saapuu säkeistöt ja jälleen soimaan jää ei-toivotut laulut. Ehkä niin tarkoitettiin? Ehkä annetaankin jostain ylempää ei-toivotut laulut?

Voi olla että saan niskaan kylmää vettä ja parvekkeilta perään huudetaan: "Etkö jo lähde muualle, taivaan tähden, ei-toivottuja lauluja laulelemaan?"

Mutta laulan vaan. En osaa peiliä kaihtaa ja päätä en ryhdy vaihtamaan. Laulan vaan: en saata uskoa, ettei ne mahdu näin suureen maailmaan.

Laita Jarkko Martikainen soimaan ja ratko päättelykykyä kehittäviä tehtäviä. Ratkaise tehtävä ja näe miten pärjäsit muihin verrattuna. Toimii suoraan nettiselaimessasi!

Löydätkö sen yhden ja ainoan oikean ratkaisun?


Laulun sanoitukset on lisännyt käyttäjä anonymous.
Huomasitko sanoissa virheen? Lähetä korjaus. Jos kyseessä on lakiasia, tee lakiin perustuva poistopyyntö.