Laivat puuta miehet rautaa

Tapio Rautavaara

Vanhan valan kapakassa puosu-vaari istuu yksin joka ilta. Kuuluu laiturilta vinssin voihke, tarmo taljan. Puosu täyttää maljan. Takaa tuiman tuulen hiio-hoi! (Hiio-hoi!) Jäyhän laulun kuulen hiio-hoi! (Hiio-hoi!)

(Ennen oli miehet rautaa laivat oli puuta hiio-hoi!) Hiio-hoi! (Puuta ovat miehet nyt ja laivat ovat rautaa hiio-hoi!) Hiio-hoi! (Hiio-hoi!)

Hyväntoivonniemen luona - hiisi vieköön retken - myrsky repii laivan. Meri kiehui aivan haikalaa ja onnetonta miestä meni monta. Se ken kulki merta hiio-hoi! (Hiio-hoi!) Nähdä sai myös verta hiio-hoi! (Hiio-hoi!)

(Ennen oli miehet rautaa laivat oli puuta hiio-hoi!) Hiio-hoi. (Puuta ovat miehet nyt ja laivat ovat rautaa hiio-hoi!) Hiio-hoi. (Hiio-hoi!)

Tyynimeri, harvoin tyyni. Havannasta kurssi Rangoniin ja Kiinaan. Sortui riisiviinaan kokkimme ja hakkelusta, ilman varoitusta, teki kapteenista hiio-hoi! (Hiio-hoi!) Riita sinapista hiio-hoi! (Hiio-hoi!)

(Ennen oli miehet rautaa laivat oli puuta hiio-hoi!) Hiio-hoi. (Puuta ovat miehet nyt ja laivat ovat rautaa hiio-hoi!) Hoi-hoi. (Hiio-hoi!)

”Vanhan valaan”-kapakassa puosuvaari istuu yksin istuu jälleen. Huokaa ystävälleen kuulijalleen ainoalle, oluthaarikalle: ”Kaipa vanha jaksaa, hiio-hoi! (Hiio-hoi!) Sinut vielä maksaa,” hiio-hoi! (Hiio-hoi!)

(Ennen oli miehet rautaa laivat oli puuta hiio-hoi!) Hiio-hoi! (Puuta ovat miehet nyt ja laivat ovat rautaa hiio-hoi!) Voi-voi. (Hiio-hoi!)

Laita Tapio Rautavaara soimaan ja ratko päättelykykyä kehittäviä tehtäviä. Ratkaise tehtävä ja näe miten pärjäsit muihin verrattuna. Toimii suoraan nettiselaimessasi!

Löydätkö sen yhden ja ainoan oikean ratkaisun?


Laulun sanoitukset on lisännyt käyttäjä anonymous.
Huomasitko sanoissa virheen? Lähetä korjaus. Jos kyseessä on lakiasia, tee lakiin perustuva poistopyyntö.